Bugun...

Rusya'dan Haniye'nin öldürülmesine ilişkin açıklama: Gerilimin daha da tırmanmasına yol açacak

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov tarafından yapılan açıklamada "Bu kesinlikle kabul edilemez bir siyasi suikasttır ve gerilimin daha da tırmanmasına yol açacaktır" ifadeleri yer aldı.
facebook-paylas
 Tarih: 31-07-2024 18:52:04

Rusya'dan Haniye'nin öldürülmesine ilişkin açıklama: Gerilimin daha da tırmanmasına yol açacak

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Orta Doğu ve Afrika Ülkeleri Özel Temsilcisi Mihail Bogdanov, Hamas lideri İsmail Haniye'ye yönelik suikastın siyasi bir cinayet olduğunu ve bölgede gerilimin tırmanmasına yol açacağını söyledi.

"GERİLİM DAHA DA TIRMANACAK"

Bogdanov, Rus RİA haber ajansına yaptığı açıklamada, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin Tahran'da gerçekleştirilen suikast sonucu öldürülmesine tepki gösterdi.

Söz konusu durumun çok kötü olduğunu vurgulayan Bogdanov, "Bu kesinlikle kabul edilemez bir siyasi suikasttır ve gerilimin daha da tırmanmasına yol açacaktır." ifadelerini kullandı.

NE OLDU?

Hamas Siyasi Büro Başkanı Haniye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için bulunduğu Tahran'da kaldığı konutuna düzenlenen saldırıda yaşamını yitirdi. Hamas, Haniye'ye yönelik suikastın İsrail tarafından düzenlendiğini bildirdi.

Kaynak: / Güncel

Dışişleri Bakanlığı İsmail Haniye Rusya Dünya Güncel Haberler

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER POLİTİKA Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI