Bugun...

İki aşiretin toprak kavgası ülkeyi felakete sürükledi! 35 kişi öldü, eğitime ara verildi, trafik akışı tamamen durdu

Pakistan'da iki aşiret arasında çıkan, roketatarlar ve füzeler de dahil olmak üzere ağır silahların kullanıldığı toprak kavgasında 35 kişi hayatını kaybetti, 166 kişi ise yaralandı. Tansiyonun yüksek olması nedeniyle tüm okullarda eğitime ara verilirken ana yollardaki trafik akışı ise durduruldu. Ülkede gıda ve ilaç tedarikinde sorunlar yaşandığı ifade ediliyor.
facebook-paylas
 Tarih: 29-07-2024 21:58:46

İki aşiretin toprak kavgası ülkeyi felakete sürükledi! 35 kişi öldü, eğitime ara verildi, trafik akışı tamamen durdu

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Hayber Pahtunhva eyaletinde iki aşiret arasında çıkan toprak kavgası sonucu 35 kişi öldü, 166 kişi yaralandı. Çatışmaların beş gün önce başladığı belirtilirken, tansiyonun yüksek olması sebebiyle eğitim ve ticaret faaliyetleri durduruldu.

Dawn gazetesinin haberine göre, yetkililer, 5 gün önce Hayber Pahtunhva eyaletinin Afganistan sınırındaki Kurram bölgesinde aşiretler arasında toprak kavgası nedeniyle çatışmaların başladığını belirtti. Yetkililer, son 5 gün içinde çatışmalarda 35 kişinin öldüğünü ve 166 kişinin yaralandığını bildirdi.

TÜM OKULLARDA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Farklı aşiret büyüklerinin müdahalesiyle taraflar arasında ateşkes sağlandığı açıklansa da çatışmalar, dün geç saatlere kadar sürdü. Bölgedeki tansiyonun yüksek olması sebebiyle tüm okullarda eğitime ara verilirken, pazarlar hafta sonu kapalı kaldı. Ana yollardaki trafik akışı ise durduruldu.

ROKETLER VE FÜZELER KULLANILDI

Bölge halkı ise yolların kapatılmasının gıda ve ilaç tedarikinde sorunlara yol açtığını belirtti. Boşehra ve Malikel aşiretleri arasında geçen hafta toprak kavgası sebebiyle başlayan tartışmalar, roketatarlar ve füzeler de dahil olmak üzere ağır silahların kullanıldığı şiddetli çatışmaya dönüşmüştü.

Kaynak: / Güncel

Pakistan trafik Dünya Güncel Haberler

Etiketler

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  DİĞER ÖZEL HABER Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI